пʼятниця, 26 квітня 2019 21:10

Чому смарт-квартири стали не популярними

Чому смарт-квартири стали не популярними
В Україні житло невеликої площі переважно купують, щоб здавати в оренду. Його в основному знімають студенти. Фото: Капитал

В Україні впав попит на смарт-квартири. Люди шукають комфортне житло. Готові платити більше за окрему кухню, кімнату, вітальню, розповів Gazeta.ua Анатолій Топал, віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю.

"Щоправда комірки площею 17-25 "квадратів", які масово продають українцям, не можуть називатися смарт-квартирами. Це радянські готельки, не більше. У Європі смарт-житло - повноцінна квартира з сучасною технікою і плануванням. Така нерухомість не дешева", - пояснює експерт.

За його словами, забудовники реагують на попит із затримкою у 1,5-2 роки. Зараз здають проекти орієнтовані на запити 2016-2017 років. Тому продовжують будувати незручне мале житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни зросли: як змінилася вартість столичних квартир

"Його зводять не тільки у Києві та передмісті. Такі будинки можна побачити й у регіонах. Забудовникам дійсно вигідніше будувати квартири малої площі. Там квадратний метр коштує дорожче - у середньому тисяча доларів. Квартира у 20 "квадратів" обійдеться $20 тисяч. Стандартна однокімнатка площею 35 "квадратів" коштує близько $27 тисяч. Хоча квадратний метр у ній коштує в середньому $750", - наголошує Анатолій Топал.

В Україні житло невеликої площі переважно купують, щоб здавати в оренду. Його в основному знімають студенти. Найдорожче коштують помешкання в будинках з вигідним місцерозташуванням. Їх пропонують від 10 тис. грн.

На ринку нерухомості смарт-квартири з'явилися у 2013 році. Тоді українці почали шукати дешеве житло з компактною площею.

Зараз ви читаєте новину «Чому смарт-квартири стали не популярними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути