понеділок, 27 січня 2020 15:49

Чому нова фінансова криза пов'язана з коронавірусом: думка експерта

Чому нова фінансова криза пов'язана з коронавірусом: думка експерта
Китай з 27 січня не випускає з країни туристичні групи через коронавірус. Фото: Страна

Нова світова фінансова криза може розпочатися з провінції Ухань. У цьому регіоні Китаю зафіксували перші випадки захворювання на коронавірус.

"Це один із найважливіших промислових і логістичних регіонів Китаю. Понад 300 із 500 найбільших компаній світу тут - Microsoft, німецька компанія з розробки програмного забезпечення SAP і французький виробник автомобілів Groupe PSA", - написав у Facebook директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як світова економічна криза вдарить по Україні

За його словами, торік ВВП Ухань становив 7,8%. Це на 1,7% більше, ніж у середньому по країні.

"Місто закрили на карантин. Китай із 27 січня не випускає з країни туристичні групи. Хворі виявлені в Парижі та США. Клієнти з усього світу відмовляються від посилок з Аліекспресс, а частка Китаю у світовій економіці при цьому 18 відсотків. Попит і пропозиція почнуть знижуватися. Китай скоротить інвестиційні програми як всередині країни, так і зовні. Це позначиться на всіх економічних партнерах, передусім, на США. Позначиться це також і на борговому ринку", – зазначив експерт.

2020-го світу загрожує нова фінансово-економічна криза. За даними JPMorgan, акції ринків, що розвиваються, подешевшають на 48%, їхні валюти - на 14,4%, американські акції втратять у вартості 20%, а ціни на енергоресурси впадуть на 35%. Щоправда, криза матиме менш негативні наслідки, ніж події 2008-го.

Зараз ви читаєте новину «Чому нова фінансова криза пов'язана з коронавірусом: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути