Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2019 21:10

Автогаз подорожчає: коли чекати на ріст ціни

Автогаз подорожчає: коли чекати на ріст ціни
Вартість бензину залежить від цін на зовнішніх ринках, нафти та курсу валют. Фото: Известия

Бензин подешевшав через зниження вартості нафти на світових ринках. Ціна почала падати наприкінці травня. До липня знизилася з 75 до 63 дол. за бар, розповів Gazeta.ua Юрій Корольчук із Інституту енергетичних стратегій.

"Якщо ціна на нафту зростає, то через два тижні дорожчає бензин. Вартість нафти падає - автозаправки знижують ціни за місяць. Фактично АЗС ще місяць тому могли продавати бензин дешевше. Однак вони вирішили заробити і почали знижувати ціни на паливо тільки зараз", - пояснює він.

За його словами, мережі можуть знизити ціни ще більше. Адже вартість палива відштовхується від курсу щонайменше 27 грн/дол. А зараз долар упав.

"Паливо у роздробі почало дешевшати через суттєве падіння закупівельних гуртових цін. Бензин має всі шанси упасти в ціні ще на 2 гривні за літр. Дизпаливо може подешевшати на 3 гривні", - наголошує Сергій Куюн, директор консалтингової групи "А-95".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки бензину можуть купити українці

Вартість бензину залежить від цін на зовнішніх ринках, нафти та курсу валют.

"Поки ситуація стабільна. Найближчим часом паливо дорожчати не буде. Крім того, маємо гарне наповнення ринку автогазу. З травня ціна на нього стабільна. Коштує трохи більше 13 гривень за літр", - наголошує Сергій Куюн.

Бензин почав дешевшати з 2 липня. Ціни переважно знижують великі мережі. У середньому літр А-95 коштує 29,44 грн. Дизпаливо продають по 28,9 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Автогаз подорожчає: коли чекати на ріст ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути