понеділок, 01 квітня 2024 17:05

Ціни на золото рекордно зросли

Ціни на золото рекордно зросли
Ціни на золото зросли до $2260,78 за тройську унцію. Фото: Pexels

1 квітня ціни на золото досягли рекордного максимуму.

Спотова ціна на золото до 09:00 1 квітня зросла на 1,27% до $2.260,78 за тройську унцію. Під час торгів вона досягнула рекордного показника у $2.265,49, пише Reuters.

"Відсутність будь-яких сюрпризів у даних базового індексу цін PCE стала додатковим стимулом для зростання цін на золото до нових рекордних значень", - сказав ринковий стратег IG Йеап Джун Ронг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного року золото може рекордно подорожчати

Зараз очікується швидке пом'якшення політики Федеральної резервної системи США. На ціни також вплинув збройний конфлікт на Близькому Сході. Спекулянти наростили довгі позиції у золоті. Тож початок наступного року для інвесторів може бути волатильним - фіксація прибутку може розпочатися будь-якої миті.

Також зріс попит на золото з боку центробанків світу. Всесвітня ради із золота повідомляє, що за останні два роки центробанки закупили багато золота у свої резерви. Найбільш активними покупцями виступили Китай, Туреччина, Узбекистан, Сінгапур та Індія. Прогнозують, що попит на золото у III кварталі цього року, без урахування позабіржового ринку, буда на 8% вищим за середній за останні п'ять років.

3 жовтня Національний банк запровадив режим керованої гнучкості обмінного курсу. Новий курсовий режим посилить стійкість української економіки і валютного ринку.

Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму "плаваючого" курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого минулого року.

За поточного режиму НБУ продовжить ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому.

НБУ, зокрема, компенсуватиме структурний дефіцит валюти. Завдяки цьому курс зможе змінюватися в обидва боки: зростати та знижуватися.

Крім того, НБУ суттєво обмежуватиме курсові зміни, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення. Офіційний курс визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

Водночас курс на тих сегментах ринку, де мають змогу купувати і продавати валюту громадяни, встановлюватиметься за тими ж правилами, що і останні півтора року. Йдеться як про готівковий ринок, так і про карткові курси банків.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на золото рекордно зросли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути