Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2024 11:23

Ціни на нафту злетіли на тлі виходу Байдена з президентської гонки

Ціни на нафту злетіли на тлі виходу Байдена з президентської гонки
Після виходу Джо Байдена з президентської гонки у світі злетіли ціни на нафту. Фото: pixabay.com

Світові ціни на нафту підскочили після виходу Джо Байдена з президентської гонки.

Інвестори побоюються потенційних змін у політиці США, що можуть вплинути на енергетичний сектор, пише Bloomberg.

"Після того, як президент США оголосив про відмову від участі в президентських перегонах 2024 року, світова ціна на нафту злетіла вгору. Рішення Байдена викликало хвилювання на ринку. Ціна на нафту марки Brent зросла до 83 доларів за барель після найбільшого одноденного падіння з початку червня, тоді як West Texas Intermediate була близько 81 долара", - йдеться у повідомленні.

Невизначеність щодо майбутнього американського лідерства також посилюється звітністю про пожежі в Альберті. Канадська провінція є центром нафтовидобутку. Пожежі поставили під загрозу видобуток майже 350 тис. барелів на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Байден приймав рішення про вихід з передвиборчої гонки

Цьогоріч ціни на нафту вже піднімалися через обмеження видобутку з боку ОПЕК+ та геополітичне напруження в регіоні. Війна Ізраїлю проти ХАМАС і конфлікт із підтримуваними Іраном угрупованнями викликали занепокоєння щодо потенційного впливу на нафтопостачання.

"Ситуація на ринку нафти залишається нестабільною. Оперативний спред Brent - різниця між двома найближчими контрактами - зросла до одного долара за барель, що свідчить про бичачу тенденцію. Судячи з цього, інвестори очікують подальшого зростання цін на нафту в короткостроковій перспективі, - пояснюють аналітики.

Президент США Джо Байден зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів в 2024 році. Він запропонував висунути Камалу Гарріс кандидатом у президенти США від Демократичної партії.

Після цього Гарріс заявила, що має намір брати участь у виборах президента. Її кандидатуру мають затвердити делегати від Демократичної партії на з'їзді, що відбудеться в серпні.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту злетіли на тлі виходу Байдена з президентської гонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути