неділя, 13 травня 2018 05:01

Ціни на газ можуть зрости

Ціни на газ можуть зрости
Газ рекордно подорожчав. Фото: Діло

Українці повинні платити за газ на 60-65% більше, така пропозиція нібито озвучена уряду в "Нафтогазі". Підприємство розрахувало ціну на основі імпортного паритету і з'ясувало, що замість діючих 6,9 грн за куб українці повинні платити більше 11 грн.

Крім підвищення тарифу на 60-65%, передбачається також і запровадження пільгової ціни для тих, хто використовує газ в межах соціальних нормативів. Тобто якщо витрачати мало, то платити можна буде за старою ціною - 6,9 грн за куб, повідомляє Обозреватель.

У Кабінеті міністрів також відмовляються коментувати розроблені варіанти підвищення тарифу. При цьому чиновники відзначають: МВФ готовий йти на поступки в газовому питанні, а уряд намагається врахувати в тарифах той факт, що більшу частину газу видобувають в Україні і собівартість його нижча за європейський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може обійтися без допомоги МВФ - фінансовий експерт

У травні уряд знизив нормативи споживання газу, що також може свідчити про підготовку до підвищення тарифу. Так, якщо раніше на опалення одного квадрата житла виділяли 5 кубів, зараз - всього 4,5 кубометрів. Так, якщо згідно "пропозицією Нафтогазу", на будинок в 100 кв.м пільгова ціна за старими нормативами могла б покрити 500 кубів, то після перегляду норм - всього 450.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на газ можуть зрости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути