вівторок, 08 грудня 2015 09:32

Ціна нафти зростає після обвалу до мінімуму 11 років

Ціна нафти зростає після обвалу до мінімуму 11 років
Фото: korrespondent.net

У вівторок, 8 листопада, світові ціни на нафту коригуються вгору після падіння більш ніж на 5% напередодні.

Як свідчать дані торгів, вранці вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent зросла на 0,54% - до 40,95 дол. за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,28% - до 37,76 дол. за барель, проте залишається на рівні 2004 року.

При цьому в ніч з 7 на 8 грудня ціна за барель нафти марки Brent на Лондонській біржі ICE падала до позначки 40,66 дол. - мінімального значення з 2004 року.

Нагадаємо, ОПЕК на зустрічі в п'ятницю у Відні вирішила не змінювати квоту на видобуток нафти, що становить 30 млн барелів на день.

Крім того, інвестори очікують підвищення базової ставки ФРС США в грудні, що підштовхує американську валюту до зростання. Це також негативно позначилося на динаміці цін.

З початку літа 2014 року до початку 2015 року ціни на нафту впали більш ніж удвічі — з 115 до 48,5 дол. за барель марки Brent. Обвал цін торік посилило листопадове рішення країн ОПЕК зберегти квоту на видобуток. Цього року котирування не піднімалися вище 67 дол., а в середньому склали близько 55 дол. Прогнози на 2016 рік також залишаються песимістичними.

Зараз ви читаєте новину «Ціна нафти зростає після обвалу до мінімуму 11 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути