середа, 01 березня 2017 15:52

Ціна на електроенергію зросла на 250% і нічого не змінилось - експерт

Ціна на електроенергію зросла на 250% і нічого не змінилось - експерт
bsn.by

З 1 березня ціни на електроенергію збільшаться на чверть. Це п'ятий етап подорожчання. За 2 роки електрика подорожчала для українців на 250%, але нічого не змінилось. На цьому наголошує в коментарі Gazeta.ua Марія Яковлева, експерт Державного агентства з енергозбереження та енергоефективності.

"Зник щабель від 100 до 600 кВт/год. Прибрали категорію споживачів, які мають електроплити. Це зробили, аби монополіст заробляв більше", - каже Яковлєва.

П'ятий етап підвищення тарифів два роки тому анонсували як останній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрика подорожчає на чверть

"Зараз лунають заяви голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що нинішні 1,68 гривні не відповідають собівартості електрики, враховуючи формулу "Роттердам плюс". Називають нову ціну - 2,31 гривні. Це необґрунтовано. Енергетична галузь досі потребує реформування. Ціна зросла на 250%, але нічого не змінилось", - говорить Яковлева.

Відсьогодні вартість електрики зростає із 1,29 грн до 1,68 грн за кВт/год, тобто на 25%. Для жителів міст і сіл, включаючи тих, хто має електричні плити, тарифи матимуть такий вигляд: до 100 кВт/год на місяць - 90 коп., понад 100 кВт/год на місяць - 1,68 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на електроенергію зросла на 250% і нічого не змінилось - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути