понеділок, 15 липня 2019 10:56

Чим дешевий долар загрожує Україні

Чим дешевий долар загрожує Україні
Зміцнення гривні треба використати для проведення реформ,розвитку внутрішнього ринку та випуску українських товарів. Фото: Волинські Новини

Заниження курсу долара, щоб зміцнити американські експортні позиції, може вплинути на ціни на зовнішніх ринках, каже фінансовий аналітик Олексій Кущ.

"Після однієї заяви про намір ФРС знизити облікову ставку сировинні ринки вже відреагували зростанням цін. Для України це не дуже хороший сигнал. Тому політика "дешевого долара" матиме побічний ефект - зростання цін на сировину", - пояснює економіст, передає Сегодня.

Він додає, що американці не бояться зростання цін - у них є запаси газу і нафти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як новий уряд вплине на курс гривні

Україна не тільки купує енергоресурси, але й експортує чимало сировини. Тому дешевий долар може зіграти на користь Україні.

"Дешевий долар - це міцна гривня. Тут питання в тому, як ми використовуємо міцну гривню. Наприклад, для проведення економічних реформ, розвитку внутрішнього ринку і насичення його українськими товарами, випуску українських товарів. Можна, навпаки, загрузнути в імпорті. Адже з міцною гривнею ми стаємо ідеальною країною для імпорту. Імпортні товари взагалі можуть захопити внутрішній ринок. Тоді Україна перетвориться тільки в експортера кукурудзи, металу і руди", - говорить керівник інвестиційної компанії Володимир Позній.

Національний банк України на 15 липня встановив курс долара на рівні 25,76 грн. Це на 4 коп. менше, ніж було перед вихідними. Євро подешевшав на 13 коп. Коштує 28,98 грн.

Зараз ви читаєте новину «Чим дешевий долар загрожує Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути