понеділок, 07 грудня 2020 13:16

Через нові локдауни падають ціни на нафту: деталі

Через нові локдауни падають ціни на нафту: деталі
Швидке відновлення попиту в Китаї та розробки вакцин проти Covid-19 обмежили зниження цін. Фото: pixabay

Ціни на нафту знижуються через серію нових локдаунів, які спричинила пандемія. Новини про розробку вакцин проти Covid-19 обмежили зниження цін.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в лютому впали на 1,16%, до $48,68 за барель. Нафта марки WTI з постачанням в січні подешевшала на 1,41% до $45,61. Минулого тижня обидва контракти зросли 5-й тиждень поспіль.

У Лос-Анджелесі зафіксували рекордно високий рівень зараження коронавірусом. Обмеження в Каліфорнії вимагають закриття барів, перукарень, манікюрних і тату-салонів. Південно-німецький регіон Баварія оголосив, що запровадить більш жорстку ізоляцію із середи до 5 січня. Влада Південної Кореї посилила правила соціального дистанціювання для столиці Сеула і прилеглих районів, які триватимуть як мінімум до кінця місяця.

Чинить тиск на ціни те, що американські енергетичні компанії минулого тижня 11-й раз за 12 тижнів збільшили число бурових установок для видобутку нафти та природного газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через відновлення переговорів ОПЕК з Росією зросли ціни на нафту

Тим часом влада Ірану вирішила підготувати установки для видобутку та продажу нафти на повну потужність протягом 3 місяців.

"Тиск на ціни на нафту посилюється потенційним збільшенням видобутку Іраном через 3 місяці. Іран сподівається, що США послаблять обмеження, якщо вони повернуться до ядерної угоди 2015 року", - сказав старший аналітик ринку OANDA Едвард Моя.

Швидке відновлення попиту в Китаї та розробки вакцин проти Covid-19 обмежили зниження цін.

Члени групи ОПЕК+ погодили збільшення видобутку нафти з початку наступного року. З січня обмеження пом'якшують на 500 тис. барелів на добу.

Зараз ви читаєте новину «Через нові локдауни падають ціни на нафту: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути