Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 18:32

Через кризу в Україні ростуть світові ціни на нафту

Через кризу в Україні ростуть світові ціни на нафту
Фото: ria.ru

Світові ціни на нафту демонструють зростання на тлі макроекономічних даних із США і Європи, а також збереження побоювань щодо загострення відносин Росії і Заходу у зв'язку з українською кризою. Про це свідчать дані торгів, пише РИА Новости.

Ціна травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil до 18.32 мск зросла на 0,54 % - до 107,93 долара за барель. Вартість травневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI піднялася на 0,05 % і склала 103,8 долара за барель.

Ескалація напруженості на сході України підсилює побоювання інвесторів щодо можливості перебоїв у поставках сировини до Європи.

"Ціни на нафту пробивають рівні опору. У майбутньому їх динаміку визначатиме сприйняття ризиків, пов'язаних з Україною", - вважає старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн, слова якого наводить агентство MarketWatch.

У понеділок інвестори також звернули увагу на макроекономічні дані з США та Європи. Так, обсяг роздрібних продажів в США в березні збільшився на 1,1% в місячному численні, зафіксувавши максимальне зростання з вересня 2012 року. Опубліковані дані виявилися кращими за прогнози аналітиків, які очікували зростання на 0,8%.

Крім того, раніше в ході торгів європейське статистичне агентство Євростат повідомило, що обсяг промислового виробництва в єврозоні в лютому збільшився на 0,2% в місячному численні і на 1,7% в річному. Аналітики, опитані агентством Рейтер, прогнозували зростання на 0,2% порівняно з січнем і на 1,5% в річному вираженні.

Зараз ви читаєте новину «Через кризу в Україні ростуть світові ціни на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути