понеділок, 02 лютого 2015 13:50

Через два роки Україна займатиме 50 місце у рейтингу легкості ведення бізнесу - Абромавічус

Через два роки Україна займатиме 50 місце у рейтингу легкості ведення бізнесу - Абромавічус
Фото: dt.ua

Україна до 2017 року має істотно покращити свої позиції в рейтингу Світового банку з легкості ведення бізнесу (Doing Business) і посісти в ньому 50-е місце. Про це заявив в ефірі телеканалу "1+1" міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус.

"Ми порадуємо бізнес тим, що спрощуватимемо ведення бізнесу. Зараз ми на 96-му місці в рейтингу Doing Business, через два роки хочемо бути на 50-му місці, - сказав міністр. - Боротимемося з корупцією шляхом дерегуляції. Думаю, що найближчим майбутнім ми побачимо, що інвестори повертаються до нашої країни".

Абромавічус наголосив, що уряд вже зробив чимало на шляху спрощення ведення бізнесу.

"Робота кипить, ми багато що зробили. Минулого тижня ми ухвалили рішення для аграріїв – скоротили карантинні сертифікати (дозволили одержувати їх на добровільній основі – ред.). Раніше, щоб перевезти, наприклад, зерно з одного району в іншій, потрібно було одержати сертифікат, платити за нього. Корупційна складова там була 3-4 млрд грн", – зазначив міністр.

Нагадаємо, наприкінці січня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Україна покращила позиції в рейтингу Doing Business, посівши, за попередніми даними 2015 року, 96-е місце порівняно зі 112-м у 2014 році. За словами Яценюка, основними чинниками поліпшення позицій сталі зміни в реєстрації прав власності та податкова реформа.

У 2014 році Україна посіла 112-е місце в рейтингу, покращивши свої позиції на 25 пунктів. При цьому експерти Світового банку відзначали, що наша країна має великий потенціал завдяки наявності третини світового чорнозему, вигідному географічному положенню, чималому внутрішньому ринку, а також розвиненій інфраструктурі та індустріальній базі.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Через два роки Україна займатиме 50 місце у рейтингу легкості ведення бізнесу - Абромавічус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути