неділя, 31 березня 2024 18:52

Через блокування кордону бюджет України у березні недоотримав 6,3 млрд грн

Через блокування кордону бюджет України у березні недоотримав 6,3 млрд грн
Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися фермери. Фото: Getty Images

Через блокування кордону державний бюджет України у березні недоотримав 6,3 млрд грн.

Попри це індикативний показник Мінфіну у 49,662 млрд грн виконаний повністю на 49,708 млрд грн. Про це поінформував голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні сувеніри. Що Шмигаль привіз від Туска

"В останній день березня маємо результат надходжень до бюджету за березень 2024 р. від платежів, що адмініструється митницею. Індикативний показник Мінфіну у 49,662 млрд грн виконаний повністю на 49,708 млрд грн. Виконання 100%. Попри блокування державного кордону, внаслідок якого бюджет недоотримав 6,3 млрд грн", - зазначив він.

Україна та Польща погодили спільний текст Угоди про спільний митний та прикордонний контроль.

Польська сторона вже передала фіналізований текст до Єврокомісії для зворотнього зв'язку. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури 28 березня після міжурядових українсько-польських консультацій.

В міністерстві зазначили, що угода дозволить стратегічно підійти до питання розвитку спільного кордону, зокрема збудувати нові спільні пункти перетину кордону, та загалом пришвидшить контрольні процедури.

Зараз ви читаєте новину «Через блокування кордону бюджет України у березні недоотримав 6,3 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути