![Ціни зросли: скільки коштує м'ясо в Україні](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/910/910975_w_300.jpg?v=0)
У травні м'ясо подорожчало на 0,8%. З початку року ціни зросли на 1,6%.
"У квітні свинина коштувала 116,2 гривень за кілограм. У травні ціна зросла до 119,3 гривень. Куряче філе подорожчало на 2,5% - з 105,6 до 108,3 гривень за кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Він порахував, що куряча тушка за місяць зросла в ціні з 58,4 до 59,4 грн/кг. Яловичина - з 128,5 до 128,7 грн/кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки в Україні коштує молочка
У квітні кілограм вареної ковбаси у середньому коштував 95,4 грн. У травні - 95,1 грн. Тобто ціна впала на 0,3%. Також з 75,7 до 73,7 грн/кг подешевшало сало.
"Інфляція на споживчому ринку в травні становила 0,7%, а з початку року – 4,2%. Подорожчання м'яса у 1,6% з початку року майже у 2,5 рази відстає від загального показника інфляції. Це говорить про стриманий попит на ці продукти та достатню пропозицію", - пояснює експерт.
Українці у середньому споживають 48,5 кг м'яса щороку. Найбільше м'яса споживають в Австралії - 111,5 кг на рік. У Новій Зеландії - 106,4 кг, Австрії - 102 кг, Аргентині - 98,3 кг, Іспанії - 97 кг. Найменше м'яса їдять в Індії - 4,4 кг на рік. В Індонезії трохи більше - 11,6 кг. Туреччині - 25,3 кг, Єгипті - 25,6 кг, Таїланді - 25,8 кг.
Коментарі