Минулого місяця середні споживчі ціни на продукти харчування продовжили зниження.
У вересні цей показник склав лише 0,6 %, тоді як у серпні - 3,9 %, а в липні - 2,1 % проти попередніх місяців, повідомив Інститут аграрної економіки.
Найбільш суттєво у вересні проти серпня знизились споживчі ціни на овочі (-9,7 %) і фрукти (-5,1 %).
При цьому у серпні їх зниження складало відповідно 37,6 % і 4,2 %.
Також знизились ціни на соняшникову олію (-1,6 %), хліб і хлібопродукти (-0,6 %), рибу та продукти з риби (-0,4 %).
Ціни на макаронні вироби залишились на рівні серпня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк запровадив керований гнучкий курс. Що це означає для економіки
Найбільше зросли ціни на яйця. Після зниження, яке тривалого з квітня, у вересні ціни на курячі яйця зросли проти попереднього місяця на 12,3 %.
Також зросли ціни на масло (+1,3 %), цукор (+1,2 %), м'ясо і м'ясопродукти (+1,1 %), молоко і хліб (+0,5 %), сир і м'який сир (+0,4 %).
Національний банк на 12 жовтня встановив курс долара на рівні 36,43 грн, він знизився на 7 коп. Євро за добу виріс на 3 коп. і коштує 38,63 грн.
Темпи споживчої інфляції у серпні сповільнилися до 8,6%.
Коментарі