вівторок, 23 серпня 2011 09:48

Центральний банк Європи витратив понад $ 50 мільярдів за два тижні паніки на ринках

Центральний банк Європи витратив понад $ 50 мільярдів за два тижні паніки на ринках

Європейський центробанк витратив минулого тижня 14,3 млрд євро ($ 20,6 млрд) на купівлю держоблігацій.

Відповідну інформацію розповсюдила вчора прес-служба ЄЦБ, зазначивши, що цей захід був спрямований на підтримку стабільності держав зони євро.

Тижнем раніше Центробанк викупив папери на суму $ 22 млрд (32 млрд євро). Таким чином, за два тижні волатильності і нервозності світових ринків ЄЦБ довелося витратити на викуп держоблігацій більше $ 50 млрд.

Вперше ЄЦБ вдався до програми викупу держоблігацій в травні 2010 року, коли на допомогу Греції було витрачено 16,5 млрд євро.

В результаті превентивних дій ЄЦБ високі процентні ставки по держоблігаціях Італії та Іспанії знизилися. Проте, на думку експертів, банку доведеться продовжувати активні дії на ринку облігацій протягом ще декількох тижнів.

Раніше в ЄЦБ пройшла нарада про необхідність викупу державних боргових паперів Італії. Як повідомили джерела, банк готовий провести значні інтервенції на ринках, щоб запобігти поглибленню кризи в єврозоні.

Зазначимо, 21 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель висловилася проти введення єврооблігацій, однак не виключила можливість подібного кроку в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Центральний банк Європи витратив понад $ 50 мільярдів за два тижні паніки на ринках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути