Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2011 17:01

Ціна на золото в євро встановила історичний рекорд

Ціна на золото в євро встановила історичний рекорд

Ціни на золото ростуть через підвищений попит з боку інвесторів, наляканих поганими новинами з єврозони.

До 13:40 золото торгувалося по $ 1,509 тис. за тройську унцію в порівнянні з $ 1,507 тис. на закритті торгів у п'ятницю.

Ціни в євро досягли рекордного рівня 1,080 тис. євро за унцію.

Зростання цін почалося після зниження рейтинговим агентством Fitch боргового рейтингу Греції відразу на три пункти, і було підтримане сумнівами в ефективності заходів економії в Іспанії, погіршенням прогнозу кредитного рейтингу Італії і чутками про реструктуризацію боргу Греції.

"Головний чинник - це, очевидно, побоювання з приводу Греції. Ситуація в Греції може мати важливі наслідки для інших економік єврозони, наприклад, Ірландії та Португалії. Ринки почали тиждень в режимі неприйняття ризику", - сказав аналітик Credit Agricole Робін Бхар.

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу сьогодні обговорить з урядом нові заходи щодо зниження бюджетного дефіциту, покликані переконати кредиторів у здатності країни впоратися з борговим кризою без реструктуризації.

Запаси "золотих" ETF-фондів в п'ятницю підвищилися вперше майже за три тижні, а запаси "срібних" ETF минулого тижня знизилися більш ніж на 10 мільйонів унцій.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на золото в євро встановила історичний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути