Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2018 21:10

Чого не варто писати у резюме

Чого не варто писати у резюме
В резюме потрібно вказувати лише ті навики і досягнення, які харакоеризують вас як фахівця у певній сфері. Фото: Лайфхакер

Для більшості українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Як правило лише кожен п'ятий працевлаштовується без проблем.

Інколи кандидатам важко знайти роботу через не правильно складене резюме. Фахівці не радять вказувати в резюме зайві подробиці. Вони можуть зіпсувати перше враження рекрутера про вас, пише Work.ua.

Зайві подробиці

У резюме не варто докладно розписувати власні досягнення. Адже це маркетинговий документ, а не автобіографія. Крім того, не обов'язково робити детальний опис кожної посади, яку коли-небудь займали. Можете опустити інформацію про участь в шкільних олімпіадах, незначних літніх стажуваннях або численних хобі. Приділяйте увагу тим навичкам, які є актуальними для конкретної вакансії.

Професійна лексика

Не варто перезавантажувати резюме дивними і складними визначеннями. Це лише дратуватиме рекрутерів. Крім того, не пишіть незрозумілі абревіатури чи традиційні "т.д" і "т.п". У резюме все повинно бути гранично ясно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш стресові професії

Знання мов і очевидні навички

Не варто нагадувати у резюме, що ви досвідчений користувач ПК, MS Office чи маєте навички роботи з інтернетом. В епоху інформаційних технологій дивно не знати цього. Крім того, не варто вказувати знання іноземних мов, якщо маєте початковий рівень. Зайвою буде інформація про знання російської чи української. Щоправда, можете відзначити факт, що на високому рівні володієте однією мовою, а ряд інших знаєте на базовому рівні. Наприклад, вільно розмовляєте англійською, але паралельно вивчаєте іспанську, німецьку чи французьку.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Чого не варто писати у резюме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути