вівторок, 24 листопада 2020 10:30

Буде провал по всьому світу: економіст зробив прогноз на чорну п'ятницю

Буде  провал по всьому світу: економіст зробив прогноз на чорну п'ятницю
Пандемія суттєво знизила купівельну спроможність українців. Фото: pexels.com

Цього року розраховувати на вдалі розпродажі не варто ані покупцям, ані підприємцям, розповів Gazeta.ua економіст Олександр Охріменко.

"Карантин вихідного дня фактично нівелює ефект чорної п'ятниці. По-перше, багато українців почали економити, і це логічно. Коронакриза зробила нас скупішими. По-друге, відсутність нормальної роботи торговельних центрів фактично убиває ефект розпродажів. Буде провал не тільки в Україні, а й по всьому світу", - вважає Олександр Охріменко.

За словами економіста, інтернет-розпродажі також не матимуть бажаного ефекту.

"Справа не в онлайн-форматі. Ефект чорної п'ятниці спрацьовує лише за рахунок нормальної роботи торгово-розважальних центрів. Коли люди купують зі знижками весь рік, це перетворюється на так званий "подарунковий" день. Зараз у людей немає того драйву, як минулі роки. А без драйву чорної п'ятниці не може бути", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виручка онлайн-магазину AliExpress за 3 дні розпродажів - $75 млрд

Пандемія суттєво знизила купівельну спроможність українців, тому бізнесу розраховувати на великі продажі не варто.

"Зазвичай в чорну п'ятницю люди купували одяг, техніку, косметику, подарунки. Адже саме з цього дня починаються передноворічні розпродажі", - додав Олександр Охріменко.

"Українці найбільше економлять на побутовій техніці. Це те, що може потерпіти. Також на одязі, взутті. Дуже суттєво - на розвагах, але вони і не працюють. Люди не знають, коли карантинні обмеження закінчиться, і просто беруть паузу", - підсумував експерт.

Традиційно чорна п'ятниця припадає на останню п'ятницю листопада і подовжується на вихідні. Цьогоріч карантинні обмеження позначилися на головному розпродажу року.

Зараз ви читаєте новину «Буде провал по всьому світу: економіст зробив прогноз на чорну п'ятницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути