понеділок, 23 червня 2014 17:44

Більшість свинини українського виробництва залишається на внутрішньому ринку - експерт

Більшість свинини українського виробництва залишається на внутрішньому ринку - експерт
фото:Група Креатив

Зняття обмеження на ввезення в Україну польської свинини може спричинити незначне зниження ціни на продукцію вітчизняних виробників.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Максим Березкін, голова наглядової ради Групи Креатив.

"По-перше, м'ясо в Україні належить до продуктів з досить стабільним попитом, а ринок загалом ще не насичений. По-друге, ціноутворення на вітчизняну свинину передбачає не просто низьку, а деколи найнижчу рентабельність. Українські виробники сьогодні займають дві третини ринку", - каже він.

За словами Максима Березкіна, основними постачальниками свинини в Україну є Бразилія, США, Угорщина та Німеччина. З Польщі торік імпортували близько 10,2 тис тонн свинини.

"Більшість свинини українського виробництва залишається на внутрішньому ринку. Її скуповують великі переробні підприємства з Донецької та Київської областей. Також експортується свинина в Росію, Білорусь та Казахстан. На сьогоднішній день на ринку відчувається дефіцит свинини саме українського виробництва. За нашими оцінками потреба серед населення складає близько 1,2 млн тонн. Тоді як українські фермери можуть постачати лише близько 780 тис. тонн свинини. Наша Група володіє комплексом на 60 тис свиней. Плануємо збільшити поголів'я до 100 тисяч. Правильна технологія відгодівлі - 3–4 місяці, а не 6–7 як в багатьох господарствах, якісні комбікорми, ветеринарний нагляд за кожною твариною", - сказав експерт.

Нагадаємо, 18 червня ветеринарна та фітосанітарна служби дозволили ввезення в Україну живих свиней та продукції зі свинини з території Польщі, за виключенням Підляського воєводства.

Зараз ви читаєте новину «Більшість свинини українського виробництва залишається на внутрішньому ринку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути