понеділок, 19 листопада 2012 10:48

Бойко підготував документи для продажу українського газу за кордон

Бойко підготував документи для продажу українського газу за кордон
Відомство Юрія Бойка підготувало проект порядку експорту товарного природного газу. Фото: vkurse.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості підготувало проект порядку експорту товарного природного газу й оприлюднило його на офіційному веб-сайті.

Згідно з документом, Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" та її дочірні підприємства щорічно подаватимуть уряду свої пропозиції щодо обсягів експорту газу з країни.

Надалі, отримавши експортну ліцензію, "Нафтогаз" та його дочірні підприємства зможуть здійснювати постачання газу за кордон в межах квот, затверджених урядом.

Нагадаємо, "Нафтогаз" з січня 2011 року припинив експорт українського газу до Польщі, посилаючись на прийняття закону "Про засади функціонування ринку природного газу", який забороняв таку діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Присяжнюк заявив, що наступного року треба завершити земельну реформу

Однак у липні 2011 року Верховна Рада дозволила експорт українського природного газу, що дозволить "Нафтогазу" відновити виконання договору з Польською державною нафтогазовою компанією (PGNiG) про постачання газу в цю країну.

"Нафтогаз" і PGNiG в жовтні 2004 року уклали контракт на будівництво газопроводу середнього тиску Устилуг (Україна) - Хрубешув (Польща) для забезпечення газом південно-східних районів Польщі. Будівництво газопроводу завершено у вересні 2005 року. Згідно з підписаними документами, український держхолдинг повинен поставляти на адресу PGNiG природний газ середньоазіатського або українського походження до кінця 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Бойко підготував документи для продажу українського газу за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути