середа, 04 травня 2016 22:02

Bloomberg напророкував нове падіння рубля

Bloomberg напророкував нове падіння рубля

Згідно з опитуванням економістів, проведеним Bloomberg, російський рубль, який зміцнився на 14%, до середини року може подешевшати на 8% до 70 руб. за долар.

Причиною такого падіння курсу рубля економісти вважають досягнення межі росту світових цін на нафту, пише Bloomberg.

Так, директор з інвестицій на ринках, що розвиваються UBS Group AG Хорхе Маріскаль вважає, що ціни на нафту в найближчому майбутньому рости не будуть, в зв'язку з чим почнеться падіння курсу рубля до 73 руб. за долар уже через три місяці.

Більш того, повідомляється, що на думку трейдерів, серед всіх валют, що розвиваються, за винятком песо, найбільш песимістичне майбутнє чекає саме рубль, який за останні 12 років дев'ять разів дешевшав в травні.

У той же час, опитані експерти відзначили, що зміцнення рубля на 14% з початку поточного року, є найкращим результатом серед країн з ринками, що розвиваються. Однак, хедж-фонди та інші великі спекулянти, за даними Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами, на 47% скоротили чисті ставки на зміцнення рубля.

На думку виконавчого директора Sputnik Asset Management Олександра Лосєва, основними потенційними загрозами для курсу рубля в травні є котирування нафти, поворот потоків капіталу і можливе відновлення покупки валюти для резервів Центробанком.

У зв'язку з цим, за його словами, інвестори будуть прагнути "скоротити ризики".

Як повідомляла Gazeta.ua, рубль назвали найслабшою валютою в світі.

Зараз ви читаєте новину «Bloomberg напророкував нове падіння рубля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути