Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2017 21:10

Бізнесмен назвав культуру, яка приносить неймовірний дохід
8

На шафрановій  плантації в 1 гектар заробляють від ,5 тис.
Фото: Олег Демченко
На шафрановій  плантації в 1 гектар заробляють від ,5 тис.
На шафрановій  плантації в 1 гектар заробляють від ,5 тис.
На шафрановій  плантації в 1 гектар заробляють від ,5 тис.
На шафрановій  плантації в 1 гектар заробляють від ,5 тис.

Вирощування найдорожчої у світі спеції - шафрану, окуповується за два роки. В Україні 1 грам коштує $5, на світовому ринку - вдвічі дорожче. На плантації в 1 га заробляють від $4,5 тис.

Про це Gazeta.ua розповідає Олег Демченко із села Любимівка, який вирощує спецію три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити успішний бізнес на кераміці

"Раніше займався городиною. Вирощував полуницю, томати, моркву. Але в останні роки ціни на них стали дуже нестабільними. Тому почав шукати щось нове.Так і зацікався шафрановими крокусами. Вони чудово ростуть на наших ґрунтах. Був страх, що не перезимують. Але все вдалося, - розповідає Олег Демченко. - Кілограм садивного матеріалу коштує 4,5 євро. Першого сезону з одногектарної плантації збирають майже чотири кілограми врожаю, а в наступні - від 8 до 16 кілограмів".

Шафранові крокуси ростуть на українських ґрунтах і не потребують добрив. Не бояться засухи, можуть обходитися без поливу. В Україні не має хвороб і шкідників, які його зіпсують. Квіти ростуть на одному місці до восьми років, кожен сезон врожай збільшується.

"Найкраще садити шафранові цибулинки у перші дні вересня. Можна це робити у липні — серпні. Їх садять на відстані 15 см в рядку і між рядками. Ямка має бути глибиною від 12 до 15 сантиметрів. Щоб не витрачати багато часу на посадку вручну, пристосував під шафран сівалку для часнику", - каже Демченко.

Автор: Олег Демченко
  На шафрановій  плантації в 1 гектар заробляють від ,5 тис.
На шафрановій плантації в 1 гектар заробляють від ,5 тис.

Квіти з'являються в жовтні чи листопаді. Сходять, коли температура землі опускається до 10 градусів тепла.

"Цвітуть 10 - 15 днів. За цей час зриваються бутони. В цьому єдиний мінус спецію — вона збирається лише вручну. Але двоє людей можуть спокійно обробляти площу в 20 сотих гектара. Найцінніше у бутонах - червоні приймочки. Їх потрібно акуратно відокремити і висушити. Це і є спеція, вона не псується до десяти років. Також можна продавати самі цибулинки, які розростаються".

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен назвав культуру, яка приносить неймовірний дохід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути