Ексклюзиви
середа, 18 вересня 2024 13:18

Бізнесмен Кріппа приватизує готель "Україна" за 2,5 млрд грн: результати аукціону

Бізнесмен Кріппа приватизує готель "Україна" за 2,5 млрд грн: результати аукціону
Перший за час повномасштабної війни аукціон з великої приватизації став успішним. Фото: depositphotos.com

Фонд державного майна в середу, 18 вересня, провів аукціон з приватизації готелю "Україна" на Майдані Незалежності в Києві за 2,51 млрд грн за стартової ціни 1,05 млрд грн. Аукціон відбувся на майданчику Prozorro.Продажі.

Готель зацікавив трьох покупців, повідомляє LIGA.net.

Переможцем торгів стало ТОВ "Ола Файн" Максима Кріппи. У 2023 році "Ола Файн" купило торговельно-офісний комплекс "Парус" на вулиці Мечнікова, 2 у центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестори з-за кордону хочуть приватизувати два українські держбанки

Інші претенденти запропонували набагато менше: ТОВ "Житомирський меблевий комбінат" Вадима Григор'єва - 1,46 млрд грн, а ТОВ "Аларіт-Пром-" Сергія Сподіна - 1,16 млрд грн.

Чотиризірковий готель "Україна" (до 2001 року - "Москва") розташований на вулиці Інститутській, 4. 14-поверхова споруда збудована на місці хмарочоса Гінзбурга - багатоповерхового прибуткового будинку "короля підрядників" Лева Гінзбурга. Свого часу готель був одним із найвищих хмарочосів на території сучасної України.

Для розміщення готель пропонує понад 300 номерів різних категорій: бізнес-люкс, люкс, покращений стандарт, стандарт, економ, ексклюзивні номери (представницький люкс та дуплекс). У готелі два ресторани площею 94 та 450 кв. м із можливістю обслуговування від 30 до 160 осіб, а також два банкетні зали площею 21 і 46 кв. м із можливістю обслуговування до 12 осіб.

Готель "Україна" - перший об'єкт великої приватизації за час повномасштабної війни.

Готель "Дніпро", розташований неподалік від Майдану, на Європейській площі, у 2020 році приватизували за 1,1 млрд грн (бізнесмен Максим Кріппа), готель "Ермітаж" на центральній вулиці Богдана Хмельницького у вересні 2022 року - за 311 млн грн (бізнесмен Вадим Григор'єв), готель "Козацький" на вулиці Михайлівській у липні 2024 року - за 400 млн грн (бізнесмен Сергій Сподін).

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен Кріппа приватизує готель "Україна" за 2,5 млрд грн: результати аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути