Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2012 16:35

Бізнес у нас погано розвивається через владу - владика Гудзяк
5

Фото: Фото: Ігор Хомич

Проблеми розвитку бізнесу в Україні мають глибоке коріння.

Про це сьогодні під час виступу на ХІІ Міжнародному економічному форумі розповів ректор Українського католицького університету владику Борис Гудзяк.

"В Україні в двадцятому столітті 15-17 мільйонів людей було знищено війною, геноцидами, репресіями. В такому кліматі, з такою історією про яку політику може йтися? Страх, боязнь, трепет, невпевненість є у нас в ДНК. Усе робилося лиш би вижити і тому цей новозбудований стадіон, проведене "Євро-2012", цей інвестиційний форум є просто великим чудом. Це чудо, що сьогодні Польща є стратегічним партнером щодо політики України, порівнявши з відносинами 30-50 років тому. Це має вселявати у нас велику надію", - пояснив владика.

За його словами, що жоден з інститутів суспільства в Україні сьогодні не має довіри.

"Парламент наш довіри має лише 12%. Опозиція ще не здобула її. Аналогічно є у бізнесових сферах. Довіра до компаній з українським капіталом має негативний баланс 39% довіри, тоді компанія з іноземним капіталом у нас має ще більше", - сказав Гудзяк.

Причиною недовіри до бізнесу він вважає владу.

"Ми можемо дивитися зараз на глибини проблем і на не великі здобутки. І ми готові підкотити рукави, говорити про єдині речі владі, що така система оподаткування, такий підхід до роботодавця є не можливий для того, щоб розвивалася наша економіка. Сьогодні 60% нашої молоді хоче покинути цю Україну. Це не від добра", - зауважив Гудзяк.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес у нас погано розвивається через владу - владика Гудзяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути