Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2017 12:50

Bitcoin подолав психологічну межу

Bitcoin подолав психологічну межу
Біткоїн демонструє стійку тенденцію до зростання

Вартість криптовалюти Bitcoin в неділю, 26 листопада, перевищила рекордну позначку в 9 тис. доларів за одну монету.

Про це свідчать дані біржі CoinDesk. На даний момент вартість Bitcoin становить майже $8900, однак на піку пробивала позначку в 9 тис. 43 дол.

Різке зростання вартості Bitcoin сталося 25 листопада, коли за один день курс кріптовалюти виріс приблизно на $800, а вже вранці 26 листопада вартість перевищила 9 тис. дол. Після цього пішов невеликий відкат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин купив біткойни на вулиці у ромів

Bitcoin - електронна валюта. Її першу версію створено 2008-го. Обсяг можливих біткоїнів - 21 млн. штук. Близько 3/4 їх вже добуто. Bitcoin забезпечений тільки попитом на нього та ресурсами, які за нього готові віддати. Біткоїни добувають шляхом майнінгу - процесу створення нових блоків у базі даних (блокчейні) з використанням потужностей комп'ютера та спеціального обладнання ("ферми"). За створення блоків майнер отримує біткоїни як винагороду. Україна є однією з країн, де проживає найбільше майнерів.

Найбільше біткоїнів задекларували народні депутати Олександр Урбанський (5328), Дмитро Голубов (4376) та Дмитро Білоцерковець (398), за даними 24 каналу.

криптовалюта в Україні не закріплена законодавчо, але її можна використовувати. Раніше в Нацбанку заявляли, що Bitcoin (криптовалюта) не підпадає під визначення валюти, але при цьому майнінг (виготовлення криптовалюти) не є порушенням законодавства.

Виробник банкоматів з Південної Кореї Hyosung додав в апарати свого виробництва функцію купівлі біткоінів. Завдяки новій функції у банкоматах клієнт може купити біоткони так само, як долари чи іншу валюту.

Зараз ви читаєте новину «Bitcoin подолав психологічну межу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути