Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2019 17:24

Більшість учасників готові до запровадження ринку 1 липня, якщо хтось не готовий, треба розбиратися - Енергоатом

Більшість учасників готові до запровадження ринку 1 липня, якщо хтось не готовий, треба розбиратися - Енергоатом
Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський заявив, що ринок електричної енергії дасть додатковий приплив грошових коштів. Фото: Уніан

З першого липня в Україні планується введення ринку електричної енергії. У всіх учасників ринку було достатньо часу, щоб підготуватися до цієї події. І більшість з них готові до впровадження ринку електроенергії. Якщо ж хтось не готовий, то треба розбиратися з керівниками компаній.

Про це заявив на засіданні з ПЕК ВРУ президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський.

"Уряд прийняв постанову про покладання спеціальних обов'язків на "Енергоатом", але навіть в такій редакції ми підтримуємо це рішення. Це дозволить компанії виконати соціальну функцію. До 40% виробленої електроенергії ми будемо поставляти на постачальників універсальних послуг за економічно обґрунтованою ціною, яку буде встановлювати НКРЕ. Зараз ця ціна становить 0,6 грн\кВт.

Решта 60% компанія зможе реалізувати на інших ринках. Тому "Енергоатом" не буде в збитку через покладання на нього спеціальних обов'язків. Більш того, маючи можливість продавати цей обсяг електроенергії за ринковими цінами, компанія буде заробляти більше. Як показав тіньовий режим, ринкова ціна за кіловат становитиме не менше 0,9 грн, а може і 1,2 грн замість сьогоднішніх 0,57 грн. Згодом ми позбудемося хвостика в 40%. На таких умовах підприємство готове виступити соціальним гарантом держави. Тому ринок електричної енергії дасть нам додатковий приплив грошових коштів", впевнений Юрій Недашковський.

Дата введення ринку електроенергії не повинна переноситися через страх що постраждає населення. "Введення ринку буде вигідне не тільки виробникам електроенергії, але і споживачам. Новий закон дає можливість абонентам електромереж самостійно вибирати постачальника електричної енергії. Це закон, який націлений на споживача", - заявив президент "Енергоатому".

Зараз ви читаєте новину «Більшість учасників готові до запровадження ринку 1 липня, якщо хтось не готовий, треба розбиратися - Енергоатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути