Ексклюзиви
середа, 30 жовтня 2019 21:10

Без тварин та дітей: чому орендодавці перебирають квартирантами

Без тварин та дітей: чому орендодавці перебирають квартирантами
Чим кращий ремонт у квартирі, тим більше вимог та дорожча оренда. Фото: pobudovano.com.ua

У Києві орендувати найдешевшу однокімнатну квартиру коштує 6 тис. грн. Це житло без ремонту, далеко від метро, розповів Gazeta.ua експерт ринку нерухомості Сергій Костецький.

"Найчастіше у столиці орендують квартири вартістю від 6 до 10 тисяч гривень у місяць. У великих містах переважно знімають житло від 4 до 8 тисяч гривень. Зняти "однокімнатку" біля метро, наприклад, на Позняках коштує мінімум 6,5 тисяч гривень", - пояснює Костецький.

Додає, що найдешевший варіант — оренда кімнати у квартирі. Коштує 2-5 тис. грн.

"Найдешевше жити з господарями. Дорожчий варіант, коли житло орендують кілька квартирантів. Щоправда власникам вигідніше та безпечніше здавати в оренду цілу квартиру, а не окремі кімнати", - наголошує експерт.

У Києві на одного потенційного клієнта приходиться по 40 квартир для оренди.

"Багато житла здають в новобудовах. Зазвичай оренда таких квартир коштує дорожче. Там нова техніка, меблі, комунікації. Господарі, щоб мінімізувати втрати, шукають квартирантів без дітей, тварин і шкідливих звичок. Хочуть здати житло програмістам чи людям з постійною грошовитою роботою. Чим кращий ремонт, тим більше вимог до потенційних клієнтів. Чим гірші умови, тим менше вимог", - пояснює Костецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдешевше житло: скільки коштує кімната у гуртожитку

За його словами, сім'ї з дітьми переважно шукають однокімнатні та двокімнатні квартири. Без дітей, неодружені чи студенти можуть орендувати смарт-житло.

"Щороку оренда квартир у середньому дорожчає до 20% у гривні. Ціна безпосередньо залежить від комунальних тарифів, податків на нерухомість", - резюмує Костецький.

У вересні найдешевше орендували 1-кімнатну квартиру 30 м² на вул. Ушинського в Солом'янському районі. Житло зняли за 6000 грн.

Зараз ви читаєте новину «Без тварин та дітей: чому орендодавці перебирають квартирантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути