четвер, 09 листопада 2017 12:38

Береза повідомив про ліквідацію чергового каналу контрабанди вугілля з ОРДЛО

Береза повідомив про ліквідацію чергового каналу контрабанди вугілля з ОРДЛО
Нардеп Борислав Береза описав схему, за якою відбувалися поставки контрабандного антрациту. Фото: 24 Канал

Заступник голови парламентського Комітету з питань боротьби і протидії корупції Борислав Береза ​​заявив про ліквідацію чергового каналу нелегальних поставок антрациту з тимчасово неконтрольованої території Донбасу. Про це народний депутат написав на своїй сторінці в Facebook.

"МЕРТ на вимогу СБУ ввів санкції щодо компанії "Южтранс" за дії, які можуть стати на заваді національній економічній безпеці", - поінформував Береза.

Нардеп описав схему, за якою відбувалися поставки контрабандного антрациту.

"Пам'ятаєте, у травні-липні я активно бомбив СБУ запитами з приводу походження неврахованого антрациту на складах "Донбасенерго" Саші Стоматолога? Тим, хто не пам'ятає, нагадаю - "Донбасенерго" ночами наповнювало склади неврахованим антрацитом незрозумілого походження. Наповнювати-наповнювало, а потім заднім числом легалізувало. У мене були вагомі підстави припускати, що вугіллячко це контрабандне і поставляється від сепарів в обхід офіційної блокади", - вказує він.

"Тоді мені в СБУ відповіли, що формально вугілля на "Донбасенерго" поставляється не з неконтрольованих територій, а з РФ компанією "Южтранс" (Шахти, Ростовська обл.) через ТОВ "Енергоінвест трейдинг". Але пильні чекісти пообіцяли розібратися. Судячи з усього розібралися", - пише Береза.

В оприлюдненому в ЗМІ наказі Міністерства економічного розвитку і торгівлі від 30 жовтня №1583 санкції щодо російської компанії "Южтранс" вводяться на підставі запиту Служби безпеки України. "Южтрансу" буде заборонено здійснювати зовнішньоекономічну діяльність з господарюючими суб'єктами в Україні.

ТОВ "Южтранс" (Шахти, Ростовська область) є найбільшим постачальником антрациту для енергогенеруючої компанії "Донбасенерго".

Згідно з даними екс-члена НКРЕКП Андрія Геруса, "Донбасенерго" є єдиною генеруючою компанією в Україні, яка наростила запаси вугілля на складах своїх ТЕС в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - на 153,8% більше, ніж в жовтні 2016 року.

У свою чергу дві інші компанії, що представляють вугільну генерацію (державна "Центренерго" і ДТЕК Ріната Ахметова) відчувають гострий дефіцит сировини і значно знизили запаси - на 34% і 55% відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Береза повідомив про ліквідацію чергового каналу контрабанди вугілля з ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути