Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 16:57

Бензин і дизпальне стали соціальними товарами: що це означає

Бензин і дизпальне стали соціальними товарами: що це означає
Про підвищення ціни мають попереджати за 20 днів. Фото: Олена Луценко

Бензини марок А-92 й А-95 і дизельне пальне внесли до переліку соціально значущих товарів. Відповідна постанова з'явилася на сайті уряду сьогодні.

Кабмін запровадив декларування зростання роздрібних цін на бензин і дизельне пальне на 1% і більше.

"Декларування зміни роздрібних цін на бензини марки А-92 та А-95 і дизельне пальне здійснюється за 20 днів до початку застосування роздрібної ціни, без урахування дня декларування", - зазначили в постанові Кабміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд і мережі АЗС домовилися про боротьбу з нелегальним пальним

2 квітня уряд і Нафтогазова асоціація України підписали меморандум про добросовісну конкуренцію на ринку нафтопродуктів, а також про задоволення потреб споживачів на період карантинних обмежень. Уряд вживатиме заходів щодо протидії нелегальному виробництву та обігу пального. Також сприятиме диверсифікації джерел постачання як з вітчизняних, так і з іноземних нафтопереробних заводів, вільному ціноутворенню на ринку нафтопродуктів. Зі свого боку компанії-учасники Асоціації зобов'язалися сплачувати податки в повному обсязі, формувати ціну на нафтопродукти на умовах вільної конкуренції та з урахуванням ситуації на світових ринках.

Частину акцизного податку з пального, виробленого в Україні або ввезеного на її територію, перераховуватимуть до місцевих бюджетів. Відповідний порядок зарахувань затвердили в Кабміні.

Зараз ви читаєте новину «Бензин і дизпальне стали соціальними товарами: що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути