субота, 01 липня 2017 21:10

Балчун розповів, як долатиме корупцію

Балчун розповів, як долатиме корупцію
Корупцію на "Укрзалізниці" запросять долати всесвітньо відомі фірми. Фото: cfts.org.ua

Корупцію на "Укрзалізниці" запросять долати всесвітньо відомі фірми. Для цього впровадять спеціальний комплекс заходів Forensic, який виявляє корупцію та інші злочини.

Про це повідомив голова правління ПАТ "Українська залізниця" Войцех Балчун на своїй сторінці у Facebook.

"Бачу ще один шлях протидії корупції. Будемо задіювати нетипові для України механізми і залучати незаангажованих спеціалістів. Таким, зокрема, є форензік, провідний іноземний досвід для боротьби з корупцією та іншими злочинами. Тендер на залучення таких структур на УЗ буде оголошено незабаром. До участі запросимо всесвітньо відомі фірми, лідерів у цьому сегменті. У першу чергу – компанії аудиторської "великої четвірки", – заявив очільник компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця саботує перехід на формульні закупівлі палива

Він пояснив, що форензік включає комплекс заходів спеціалізованої компанії з розслідування вже вчинених корупційних та інших злочинів. Також запобігання фактам шахрайських дій з боку менеджерів компанії, їх найближчого оточення.

"Для нас це не одноразова акція, а системна робота проти хабарництва, корупції, фінансових шахрайств. Загалом форензік триває 1,5-3 роки, в залежності від складності та глибини ураження корупцією компанії. Результатами мають стати викриття та звільнення учасників незаконних оборудок всередині УЗ, і передача матеріалів до правоохоронних органів та суду. В ідеалі – створення внутрішньої системи протидії корупції та хабарництву", – пояснив Балчун.

Як повідомляється на сайті компанії, форензік дозволить виявити значні потенційні ризики та загрози в компанії, протиправні дії працівників на етапі їх виникнення. Менеджмент "Укрзалізниці" прагне застосовувати превентивні заходи для попередження в компанії фактів корупції та шахрайства.

Форензік – це діяльність із виявлення, аналізу та врегулювання ситуацій щодо фінансових, комерційних, правових та інших питань, які містять значні економічні ризики. Або у випадках, коли дії співробітників не відповідають законодавчим чи іншим нормативним актам, принципам та стандартам.

Зараз ви читаєте новину «Балчун розповів, як долатиме корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути