Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2013 19:51

Азарову заперечили: За подорожчання навчання у творчих школах відповідає саме він

Азарову заперечили: За подорожчання навчання у творчих школах відповідає саме він
Олександр Шаліт запевнив, що саме уряд відповідальний за підвищення оплати за навчання у творчих школах. Фото: day.kiev.ua

Заява прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що уряд не має відношення до підвищення плати за навчання у творчих школах, неправдива.

Про це заявив голова ради директорів шкіл естетичного виховання Олександр Шаліт у ефірі "Ера-FM".

"Вчора я переглядав сюжет у новинах, де через Facebook кореспонденти звернулися до прем'єр-міністра і він сказав, що уряд до цього не має ніякого стосунку, бо розмір плати за навчання визначається місцевими органами виконання влади. Я хотів би заперечити пану прем'єру, тому що стаття 26 закону України про позашкільну освіту чітко визначає, що розмір плати за навчання визначається постановою Кабінету міністрів і порядок оплати за навчання також", - сказав Шаліт.

Він також нагадав: "Ще у 2010 році 27 серпня постановою 769, підписаною саме Миколою Яновичем Азаровим, було доручено Міністерству культури розробити і подати на погодження Кабінету міністрів порядок визначення плати за навчання дітей у школах естетичного виховання".

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, Міністерство фінансів запропонувало у кілька разів підняти оплату за навчання в усіх державних творчих школах: музичних, художніх і танцювальних.

Азаров на свої сторінці у соціальній мережі Facebook заявив, що підвищення плати за навчання у творчих школах є пріоритетом місцевих органів влади.

Зараз ви читаєте новину «Азарову заперечили: За подорожчання навчання у творчих школах відповідає саме він». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути