Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2011 11:55

Азаров пообіцяв запровадити контроль за якістю харчів

Азаров пообіцяв запровадити контроль за якістю харчів

Прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що вже у 2012 році запрацює державна програма контролю за якістю виробництва харчової продукції.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Азаров доручив внести в уряд пропозиції щодо створення та організації роботи мережі лабораторій для проведення досліджень якості і безпеки продуктів харчування як для виробників, так і на замовлення громадян.

У державному бюджеті, за словами голови уряду, передбачено фінансування цієї справи.

Нагадаємо, перед цим Азаров заявив, що згідно дослідження жодний продукт у супермаркетах не відповідає якості та стандартам, які заявлені на його етикетці.

За словами чиновника, за результатами дослідження у молоці - 20% жирів не молочного походження, у вареній ковбасі - соя, консерванти та барвники, яких там не має бути.

"У сметані жирність 18% замість 21% та значний зміст жирів немолочного походження. У дитячих сосисках вищого ґатунку білку менше норми і знову присутня соя", - додав голова уряду.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв запровадити контроль за якістю харчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути