Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2011 16:00

Азаров хоче зменшити акциз на нафтопродукти

Азаров хоче зменшити акциз на нафтопродукти

Уряд України пропонує повернутися до більш низьких ставок акцизів на нафтопродукти, які діяли в країні до 1 січня 2011 року.

"Ми вийдемо з пропозицією зменшити акциз на нафтопродукти десь на $ 50 на одній тонні з тим, щоб у цей період часу ціну на нафтопродукти утримати в певному коридорі", - сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на зборах будівельників України в Києві у вівторок.

Він також зазначив, що уряд, можливо, піде на встановлення спеціальних цін на нафтопродукти для автоперевізників.

"Швидше за все, ми підемо на спеціальні ціни для автоперевізників: зараз уряд розробляє комплексні заходи, які дозволили б у цій складній ситуації стабілізувати ціни", - повідомив Азаров.

Він уточнив, що Кабінет міністрів розгляне ці заходи на найближчому засіданні в середу.

Нагадаємо, Міненерговугілля для стабілізації цін на нафтопродукти наприкінці березня запропонувало повернутися до старих ставок акцизного збору, які діяли в Україні до 1 січня 2011 року. Зокрема, знизити акциз на бензин на 27,5% - з EUR182/тонна до EUR132 / тонна.

Міністерство вважає за необхідне значно знизити акцизний збір і на дизельне паливо. Акциз на дизпаливо з вмістом сірки більше від 0,035% Міненергоугля пропонує зменшити з EUR90/тонна до EUR65/тонна; з вмістом сірки 0,005% до 0,035% - з EUR62/тонна до EUR45/тонна;з вмістом сірки не більше 0,005% - з EUR42/тонна до EUR30/тонна.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче зменшити акциз на нафтопродукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути