Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2018 18:55

Автори розслідування по трансфертним цінам на ЗРС скористалися краденої базою даних

Автори розслідування по трансфертним цінам на ЗРС скористалися краденої базою даних
Митна база даних була незаконно отримана американською компанією Import Genius, яка потім вже легально була продана розслідувачам. Фото: "Радіо Свобода"

Автори розслідування на тему "Переміщення прибутку при експорті залізної руди з України" в своїй роботі скористалися митною базою даних, незаконно отриманою американською компанією Import Genius.

Про це на прес-конференції повідомили самі автори розслідування, повідомляє comments.ua.

Як розповів Олександр Антонюк, керівник платформи "Старт" ГО "Соціальний рух", DPhil Oxford, для проведення розслідування автори абслютно легально придбали митну базу у американської компанії Import Genius.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не дорахувалася мільярдів доларів з вини Укрзалізниці

"У нас є інвойс про покупку даних. Нам її рекомендували. Ми заплатили картою 100 доларів і користувалися протягом місяця", - повідомив він.

Відповідаючи на питання, наскільки легальною і достовірною є дані в базі, якщо в Україні така інформація законодавчо закрита, Антонюк відповів: "Якщо в Україні незаконно, щоб якась американська компанія діставала і продавала бази, то це питання до законодавців".

При цьому він закликав українську владу відкрити цю базу митних даних, а журналістів звинуватив у використанні цього фактора в тому, щоб "приховати дані і припинити цю дискусію".

Падіння курсу гривні пов'язане зі збільшенням попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку через сезонні, ситуативних і психологічних факторів.

Зараз ви читаєте новину «Автори розслідування по трансфертним цінам на ЗРС скористалися краденої базою даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути