Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2011 21:22

Авіакомпанія Lufthansa першою почне регулярні польоти на біопаливі

Авіакомпанія Lufthansa першою почне регулярні польоти на біопаливі

З п'ятниці, 15 липня, літаки авіакомпанії Lufthansa на рейсі між Гамбургом і Франкфуртом літатимуть на суміші з біопалива та звичайного гасу. Таким чином, німецький перевізник стане першою авіакомпанією світу, яка запустить регулярні рейси на альтернативному паливі.

Першим рейсом на біопаливі буде рейс LH013 Гамбург-Франкфурт, що вилітає о 11:15 ранку в п'ятницю. В один з двигунів літака Airbus A321 (200 місць) буде подаватися суміш, яка на 50% складається з біопалива, на 50% - з гасу. Другий двигун лайнера буде повністю працювати на гасі.

Таким чином Lufthansa хоче спочатку порівняти роботу двигунів при однакових умовах роботи.

Як повідомляє Guardian з посиланням на заяву авіакомпанії, перевізник протягом півроку доведе кількість щоденних рейсів на біосмесі до 28. В основному, це будуть короткі рейси (близько 50 хвилин) між містами Німеччини. Згідно з розрахунками компанії, 1200 рейсів на суміші біопалива і гасу дозволяє заощадити 1500 тонн викидів парникових газів в атмосферу.

Критики використання біопалива кажуть, що для його виробництва потрібні багато ріллею, що веде до зростання вартості продовольства в світі.

Нагадаємо, в червні запустити рейси між Амстердамом і Парижем на біопаливі з рослинного масла обіцяла компанія KLM. Перший її лайнер на біопаливі має піднятися в повітря в наступному році.

Про частковий перехід на біопаливо зі сміття в майбутньому обіцяла і італійська Alitalia.

У листопаді 2009 року відбувся демонстраційний політ Boeing-747, який використовував 50% біопалива змішаного із звичайним авіаційним гасом. Це був перший випадок, коли біопаливо використовувалося для перевезення пасажирів на авіатранспорті.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанія Lufthansa першою почне регулярні польоти на біопаливі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути