четвер, 22 лютого 2018 12:06

Аваков уточнив, хто з силовиків отримає підвищену пенсію

Аваков уточнив, хто з силовиків отримає підвищену пенсію
З 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця отримуватимуть пенсії в новому перерахованому розмірі плюс доплата за 2016 рік. Фото: ukranews.com

З 1 січня 2018 року всі категорії пенсіонерів органів Міністерства внутрішніх справ отримуватимуть підвищену пенсію.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, пенсію перерахують військовослужбовцям і працівникам Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції, передає УНІАН.

"Крім того, за новим законом для людей, які перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. Надалі будь-яка індексація заробітної плати діючих офіцерів НГУ та НПУ, ДСНС, ДПСУ буде прив'язана до пенсій", - наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії дозволять отримувати в приватних банках

Державний секретар МВС Олексій Тахтай наголосив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця отримуватимуть пенсії в новому перерахованому розмірі плюс доплата за 2016 рік. Вони визначатимуться за рахунок посадового окладу, спеціального звання та надбавки за вислугу років, що визначено станом на 1 березня 2018 року.

"З 1 січня 2018 року до виплат буде додано 50% від суми підвищення. З 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року – 75%. З 1 січня 2020 року виплачуватиметься 100% перерахованого розміру пенсії. Це забезпечить гідний розмір пенсійного забезпечення працюючих військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів та інших військових формувань", - підсумував Тахтай.

Пенсії військовослужбовцям із 1 січня 2018 року піднімуть в середньому на 1,5 тис. грн. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 21 лютого. Виплати підвищать для 498 тис. військовослужбовців. Обсяг фінансування, який знадобиться для реалізації ініціативи, становитиме близько 7 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Аваков уточнив, хто з силовиків отримає підвищену пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути