середа, 09 грудня 2015 10:05

Яресько розповіла про деталі податкового компромісу

Яресько розповіла про деталі податкового компромісу
Фото: rian.com.ua

Міністерство фінансів внесе низку зміни до Податкової реформи з урахуванням пропозицій народних депутатів та президента.

Про це напередодні домовились на засіданні Національної Ради Реформ, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на своїй сторінці у Facebook.

"Ключові новації цих пропозицій - запровадження ставок ПДФО та податку на прибуток до 18% вже з наступного року, та до 17% вже з 2017-го... Також серед новацій - запровадження перехідного періоду для переходу аграрного бізнесу на загальну систему оподаткування, а також ціла низка важливих моментів в адмініструванні податків. Зокрема, - щодо демілітаризації податкової міліції, створення електронного кабінету платника податків, створення абсолютно прозорої, повністю автоматичної системи відшкодування ПДВ...", - написала вона.

При цьому міністр нагадала, що Мінфін також пропонує знизити оподаткування зарплат, та вже в наступному році знизити ЄСВ з близько 41% до 20%.

"Цей варіант отримав схвалення президента України Петра Порошенко та буде поданий на розгляд Верховної Ради. Аби дати бізнесу час адаптуватися до зміни правил, президент пропонує ввести в дію положення про ставки податків з 1 січня 2016 року, а частину щодо адміністрування - з 1 квітня 2016 року", - додала Яресько.

Читайте також: У Яресько назвали 10 переваг для бізнесу від податкової реформи

Нагадаємо, що податкова реформа Міністерства фінансів передбачає скасування всіх спеціальних ставок і режимів для фармацевтичних і сільськогосподарських компаній.

Зараз ви читаєте новину «Яресько розповіла про деталі податкового компромісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути