Ексклюзиви
пʼятниця, 11 листопада 2011 10:44

Арбузов розповів німецькому послу про низьку інфляцію, високий ВВП і гарні інвестиції

Арбузов розповів німецькому послу про низьку інфляцію, високий ВВП і гарні інвестиції

Глава Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов і посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот вчора, 10 листопада, обговорили інвестиційний клімат та валютно-грошову політику в державі.

Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

"Національний банк України серйозно ставиться до ситуації щодо інвестиційного клімату, яка сьогодні склалась у державі, і використовує всі можливі механізми для його покращення. Зокрема, постійно проводяться зустрічі з потенційними інвесторами як в Україні, так і за її межами. Ми розробили програму, яка презентує фінансово-економічний стан держави та умови, у яких працює держава під час кризи", - зазначив Арбузов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі бізнесмени тікають з України через корупцію

Таким чином, за його словами, в Україні зберігається стабільна економічна ситуація та поліпшується інвестиційний клімат у фінансовому секторі держави.

Глава Нацбанку зауважив, що сьогодні Україна демонструє стабільний розвиток, зокрема зростання ВВП на рівні 5,3%. Також очікується, що показник прогнозованої  інфляції на кінець року, за його оцінкою, становитиме значно нижче анонсованого урядом показника в 8,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дірка" у державному бюджеті розростеться до 15,2 мільярда - ЗМІ

Окрім того, Арбузов зазначив, що в державі спостерігається підвищення інтересу нових інвесторів до України, зокрема, з Російської Федерації та Китаю, з метою відкриття банків в Україні.

Під час зустрічі сторони також обговорили валютно-грошову політику в Україні та зауважили, що наразі обмінний курс у повній мірі відповідає стану платіжного балансу та інфляції в державі і є сбалансованим.

"Національний банк України використовує монетарні інструменти для регулювання цього питання та мінімізації ризиків. На сьогодні валютний курс демонструє волатильність і немає передумов для девальвації", - зазначив Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов розповів німецькому послу про низьку інфляцію, високий ВВП і гарні інвестиції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути