Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2013 22:50

Арбузов і Колобов виторгували у США підстраховку від російського тиску - експерт

Арбузов і Колобов виторгували у США підстраховку від російського тиску - експерт
Андрій Новак Фото: ipress.ua

Американський інвестиційний фонд придбав 20% зовнішнього боргу України. Саме це виторгувала українська влада як підстраховку, щоби згладити втрати від російського тиску. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Комітету економістів України Андрій Новак.

"Ця інформація пролила світло на той напівтаємний візит віце-прем'єра до США. Очевидно, що їздили за грошима, і певно що в такій формі знайшли зовнішню позику", - таку думку висловив експерт.

Окрім того, він наголосив: "Американський фонд здійснив цю купівлю із погодженням американської влади. Покупка ще не перетворилась на перерахунок грошей, але це відбудеться коли Україна підпише Угоду із ЄС. Саме це виторгувала українська влада як підстраховку, щоби згладити втрати від російського тиску. Єдине, що не 20%, а трохи більше 12%".

Американський інвестиційний фонд "Franklin Templeton" придбав 20% зовнішнього боргу України на номінальну суму в $5 млрд. Це становить п'яту частину всього держборгу країни. Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов і міністр фінансів Юрій Колобов вже відвідали штаб-квартиру фонду в Каліфорнії з метою обговорити подробиці подальшої співпраці.

Нагадаємо, державний і гарантований державою борг України станом на 30 вересня 2013 року становив $69,06 млрд, збільшившись за місяць на 1,04%, або $0,709 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов і Колобов виторгували у США підстраховку від російського тиску - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути