Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 10:34

Янукович розповів індусам про економічну дружбу та побував на місці кремації
5

Фото: ФОТО Reuters

Україна розглядає Індію як одного з найважливіших партнерів у Південній Азії.

На цьому наголосив президент України Віктор Янукович під час зустрічі в місті Нью-Делі з міністром закордонних справ Республіки Індія Салманом Куршідом.

"Ми готові разом з вами попрацювати над тим, щоб знайти спільні інтереси в тих галузях економіки, які є для нас традиційно сильними", - цитує слова Януковчиа його прес-служба.

Він додав, що хотів би почути від індійської сторони пропозиції щодо співпраці в тих сферах, які є для неї найбільш цікавими.

Президент окремо наголосив, що Україна "дуже цінує" співпрацю з Індією в рамках міжнародних організацій, особливо ООН.

У свою чергу, індійський міністр закордонних справ наголосив, що сьогодні Україна та Індія мають багато питань для обговорення.

"Хотів би послухати Ваші пропозиції щодо того, які є напрямки, де ми можемо й надалі будувати наші відносини, як ми можемо зміцнити нашу дружбу і розширювати економічну співпрацю з тим, щоб підняти її на більш високий рівень", - сказав Куршід.

Він також відзначив необхідність ведення інтенсивного політичного діалогу між країнами на високому рівні.

На додачу Янукович вшанував пам'ять лідера національно-визвольного руху Індії Махатми Ганді. На території Меморіалу "Радж Гхат" Глава держави поклав квіти до місця кремації видатного індійського політичного і громадського діяча.

"Радж Гхат" вважається одним із найсвятіших місць сучасної Індії, оскільки у 1948 році саме тут було кремоване тіло лідера національно-визвольного руху Індії Махатми Ганді. У  "Радж Гхат" також кремовані та поховані ще кілька політичних лідерів Індії: Джавахарлал Неру, Санджай Ганді, Індіра Ганді, Раджив Ганді.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів індусам про економічну дружбу та побував на місці кремації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути