середа, 01 серпня 2012 17:00

Янукович "освятив" закон, який дозволяє проводити ще більше тіньових держзакупівель

Янукович "освятив" закон, який дозволяє проводити ще більше тіньових держзакупівель
Фото: money.comments.ua

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 5044-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель".

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Зокрема, документ уточнює повноваження Мінекономрозвитку при моніторингу шляхом надання йому права надання висновків з рекомендаціями щодо усунення та недопущення порушень законодавства з питань державних закупівель.

Закон встановлює, що підприємства здійснюють закупівлі, згідно з вимогами закону України "Про здійснення державних закупівель", тільки в разі здійснення таких закупівель за державні кошти; вводиться можливість закупівлі за скороченою процедурою продуктів харчування і послуг з організації харчування; встановлюються випадки скасування процедури закупівлі в одного учасника замовником; дозволяється депутатам селищних і сільських рад входити до складу комітету з конкурсних торгів.

Крім того, закон вносить зміни до Господарського кодексу України в частині скасування положення про здійснення закупівель казенними, комунальними унітарними підприємствами, господарськими товариствами, державна частка в статутному капіталі якого перевищує 50%, за процедурами закупівель, визначеним законом України "Про здійснення державних закупівель".

Також Президент поставив підпис під законом № 5042-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства про цінні папери".

Зараз ви читаєте новину «Янукович "освятив" закон, який дозволяє проводити ще більше тіньових держзакупівель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути