пʼятниця, 19 квітня 2019 13:06

Антимонопольний комітет України дозволив Ахметову купити коксохімічний завод

Антимонопольний комітет України дозволив Ахметову купити коксохімічний завод
Антимонопольний комітет України дав згоду Metinvest BV, що належить бізнесменові Рінату Ахметову, на придбання ПрАТ Дніпровський коксохімічний завод. Фото: НВ.

Антимонопольний комітет України дав згоду Metinvest BV, материнській компанії групи "Метінвест", що належить бізнесменові Рінату Ахметову, на придбання ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод".

"Угода схвалена з додатковими зобов'язаннями компанії на тривалий період. Зобов'язання будуть офіційно оприлюднені", —- заявив прес-секретар АМКУ Олексій Ткачук.

У вересні 2017-го АМКУ офіційно оголосив про збір інформації щодо концентрації на ринках коксу і коксохімічної продукції в рамках процесу прийняття рішення про надання згоди або відмови Metinvest BV на придбання ДКХЗ, передає Новое Время.

Група "Метінвест" отримала низку дозволів антимонопольних органів інших країн на придбання даного підприємства. Але про завершення угоди офіційно не повідомлялося. Переведення заводу в групу не підтверджене. АМКУ повідомляв, що під час аналізу матеріалів справи комітетом було виявлено, що ця концентрація може призвести до монополізації та суттєвого обмеження конкуренції на певних ринках коксохімічної продукції. У свою чергу, компанія, відповідно до Закону про захист економічної конкуренції, заявила про готовність взяти на себе низку зобов'язань. Вони усувають потенційний негативний вплив концентрації на конкуренцію. Це дозволить комітету прийняти рішення щодо питання.

У прес-релізі АМКУ раніше містився перелік пропозицій групи "Метінвест", серед яких — зобов'язання протягом трьох років за наявності попиту з боку суб'єктів господарювання, які пов'язані відносинами контролю з учасниками концентрації, забезпечити реалізацію за ринковими цінами не менше 70% коксу ДКХЗ, не менше 50% коксового горіха, коксової дрібниці та кам'яновугільного масла підприємства в інтересах таких суб'єктів господарювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захищає "Північнічний потік-2", хоча розуміє, що це "брудна оборудка" — екс-посол США про позицію Меркель

Метінвест також готовий протягом трьох років раз на рік надавати АМКУ інформацію про постачання коксу, коксового горіха, коксової дрібниці та кам'яновугільного масла ДКХЗ із зазначенням споживачів.

На зборах акціонерів 18 вересня 2017-го Євраз-Дніпродзержинський коксохімічний завод змінив назву на Дніпровський коксохімічний завод. Також перетворився з публічного на приватне акціонерне товариство.

На третій квартал 2018-го компаніям Salurex Limited, Мisandaiko Holdings Ltd. і Altana Limited належить по 23,63% статутного капіталу ДКХЗ, компанії Мastinto Trading Ltd. (Кіпр) — 23,63%. Статутний капітал компанії становить 170,58 млн грн.

Метінвест — найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами Метінвесту є група СКМ Ріната Ахметова і Смарт-холдинг Вадима Новинського. Вони спільно керують компанією.

У четвер, 19 квітня, єврооблігації України максимально впали з лютого 2019-го. Це пов'язано з новинами про рішення визнати незаконною націоналізацію Приватбанку і введенням Росією нових торгових санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет України дозволив Ахметову купити коксохімічний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути