Ексклюзиви
субота, 26 жовтня 2013 10:53

Американці працюють в п'ять разів продуктивніше, ніж українці - "регіонал"

Американці працюють в п'ять разів продуктивніше, ніж українці - "регіонал"
Борис Колесніков. Фото: focus.ua

Народний депутат фракції Партії регіонів Борис Колесніков однією з головних проблем вітчизняної економіки вважає низьку продуктивність праці українців.

В інтерв'ю ZN.UA він розповів, що продуктивність праці в Україні дорівнює 19% від продуктивності праці в США, 22-25% - у Західній Європі, 29-31% від продуктивності праці у Східній Європі.

"Це говорить про те, що ми працюємо в 3,5 рази гірше, ніж у Східній Європі, в чотири рази гірше, ніж у Західній, і у п'ять разів гірше, ніж США", - підкреслив Б.колесніков.

"Відповідно, якщо ви зарплату в $450 множення на 5, то отримаєте зарплату в $2250? яку міг би отримувати українець, якби працював з такою ж продуктивністю, як американець", - додав він.

Однак, за словами депутата, у цьому винні не українці, а відсутність засобів виробництва.

"Якщо ви робите глиняний горщик, а гончарний круг один, то скільки б ви не працювали, хоч цілу добу, але горщиків більше не стане, поки завод не відкриється. Точно так і в економіці. Потрібні інвестиції, а інвестиції - це довіра до країни. Без величезних інвестицій ми не досягнемо рівня продуктивності праці навіть східноєвропейських країн", - зазначив Колесніков.

Зараз ви читаєте новину «Американці працюють в п'ять разів продуктивніше, ніж українці - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

173

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути