середа, 28 лютого 2018 11:05

Amazon купує стартап з офісом в Україні

Amazon купує стартап з офісом в Україні
2016 року продажі компанії Ring становили майже $155 млн. Фото: Houston Defender

Компанія Amazon уклала договір про купівлю стартапу Ring. Розробник розумних дверних дзвінків залучив $160 млн інвестицій.

Загальна сума залучених інвестицій становить понад $209 млн. Щоправда, точна сума невідома. За даними медіа, вона становить більше як $1 млрд, пише Ain.ua.

За інформацією видання VentureBeat, угода сприятиме Amazon у боротьбі за ринок доставки "до порогу" і нішу розумних пристроїв.

Компанія дебютувала 2013 року на Shark Tank із продуктом DoorBot. Команда шукала $700 тис. за 10%, але тоді знайшла інвестора, повідомляє TechCrunch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створюють унікальний годинник, що працюватиме тисячі років

2016-го продажі компанії Ring становили майже $155 млн. Водночас стартап все ще не став прибутковим.

Найвідоміший продукт компанії - розумний дверний дзвінок з Wi-Fi-підключенням і камерою. Користувач може відстежувати відвідувачів біля дверей, навіть коли не вдома.

У київському офісі на сьогодні працює майже 450 осіб. Спочатку в офісі займалися розробкою програмного забезпечення в сфері машинного навчання, комп'ютерного зору, інтелектуального аналізу даних. Тепер з'явився відділ з розробки пристроїв і служба підтримки Ring.

Джефф Безос заснував Amazon 1994-го. За 2016 рік оборот компанії становив майже $136 млрд. Крім акцій Amazon, Безосу належать газета The Washington Post і компанія Blue Origin, що займається розробкою космічного корабля.

Зараз ви читаєте новину «Amazon купує стартап з офісом в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути