четвер, 31 жовтня 2013 19:21

Якщо компроміс з РФ по газу знайдений не буде, то купуватимемо газ в Європі - Кожара

Якщо компроміс з РФ по газу знайдений не буде, то купуватимемо газ в Європі - Кожара
Фото: podrobnosti.ua
Глава МЗС України Леонід Кожара заявляє, що Україна буде закуповувати газ на європейському ринку, якщо переговори з Росією з газового питання закінчаться безкомпромісно.

"Нинішня політика України в енергетичному секторі спрямована на диверсифікацію поставок природного газу. Наша держава вже почало купувати газ на європейському ринку, який значно дешевше. Ми маємо намір і далі йти цим шляхом, якщо не буде знайдено компромісних рішень з нашими російськими партнерами", - сказав Кожара в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

Міністр висловив думку, що ситуації в газовій сфері, які мали місце в 2006 і в 2009 роках, сьогодні "не можуть повторитися нив жодному разі".

"По-перше, тому що ринок газу в Європі кардинально змінився: протягом короткого часу Європа пройшла величезний шлях щодо диверсифікації джерел постачання газу. По-друге, тому що Україна також досить успішно реформувала свій газовий ринок. Підписано контракт з компанією "Шелл" щодо освоєння родовищ сланцевого газу. Незабаром очікуємо підписання контракту з компанією "Шеврон" за освоєння Олеського родовища сланцевого газу", - розповів Л.Кожара.
Зараз ви читаєте новину «Якщо компроміс з РФ по газу знайдений не буде, то купуватимемо газ в Європі - Кожара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

166

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути