Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 21:10

Яким буде курс долара наступного року

Яким буде курс долара наступного року
За два наступні роки Україна повинна виплатити більше $10 млрд зовнішніх боргів. Фото: www.rbc.ua

До кінця року гривня буде знецінюватися. При хорошому сценарії в 2019 році варто чекати курсу на рівні 30 грн за дол., розповів Gazeta.ua аналітик фірми "Альпарі" Максим Пархоменко.

"Високий дефіцит рахунку поточних операцій і пов'язаний з цим чинником дефіцит торгового балансу - в першому півріччі 2018-го був на рівні $650 мільйонів - тисне на гривню вкрай сильно і не дозволяє їй вирости. На наступний рік припадають пікові виплати за зовнішнім боргом. А резерви Нацбанку вже за перші півроку скоротилися на 1,3 мільярда гривень", - говорить Пархоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман спрогнозував рівень інфляції наступного року

Аналітики японської компанії Nomura Holdings передбачили валютні кризи для семи країн з економікою, що розвивається. Серед них - Шрі-Ланка, Південно-Африканська Республіка, Аргентина, Пакистан, Єгипет, Туреччина і Україна.

"Поступово охолоджується економіка ринків, що розвиваються, які накачувалися в період дешевих грошей. Відображається це в зростанні американських акцій і повальному падінні валют країн, що розвиваються. Таких як Росія, Туреччина, Індія, Китай. На черзі обвал курсу бразильського реала, південноафриканського ранда і української гривні. У різних державах криза і падіння валют відбуватиметься по різному. Добре, що зараз тримаються на плаву японська ієна, швейцарський франк", - зазначив аналітик.

За два наступні роки Україна повинна виплатити більше $10 млрд зовнішніх боргів. В НБУ розраховують на відновлення співпраці з МВФ. Це дозволить уряду залучити боргові ресурси на міжнародних ринках капіталу на прийнятних умовах.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути