середа, 05 травня 2021 21:10

Яким буде курс долара на цьому тижні: прогноз

Яким буде курс долара на цьому тижні: прогноз
Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,70 грн. Фото: Reuters

На найближчий тиждень очікується незначне зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,70 грн. Готівковий долар в банках може торгуватися близько 27,60/27,80 грн.

"За минулий тиждень, що включає довгі вихідні, курс долара до гривні незначно знизився на всіх сегментах валютного ринку", - розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

З минулої середи по нинішню офіційний курс долара НБУ знизився з 27,77 до 27,73 грн. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках змінилися за тиждень з 27,65/27,84 до 27,64/27,84.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк знизив курс долара

"30 квітня Мінфін провів розрахунки за новим випуском облігацій зовнішніх державних позик, або єврооблігацій, на суму $ 1,25 млрд з погашенням в 2029 році. У понеділок ці єврооблігації були включені в офіційний список і допущені до торгів на головному ринку біржі London Stock Exchange. Це перше розміщення суверенних єврооблігацій України на Лондонській фондовій біржі. Прибутковість єврооблігацій була встановлена ​​на рівні 6,875%. Заявки були отримані від 223 інвесторів на суму понад $3,3 млрд. Найбільший попит був з Великобританії, США і країн Європи, які придбали більшу частину єврооблігацій нового випуску. Засоби від нового випуску єврооблігацій були перераховані на рахунок Державного казначейства і будуть використані для фінансування держбюджету", - говорить Вадим Іосуб.

У березні українці продали $ 1,71 млрд готівкової валюти. Це найвищий показник останніх 12 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара на цьому тижні: прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути