середа, 05 грудня 2018 16:18

Який буде курс долара на кінець року

Який буде курс долара на кінець року
Воєнний стан у поточному форматі не вплине на гривню в довгостроковій перспективі. Фото: 5 канал

До кінця грудня долар може подешевшати до 28 грн. Цьому сприятимуть кредити МВФ і ЄС. Також стримування коливань за допомогою валютних інтервенцій Нацбанку.

"Водночас при дії негативних факторів вартість долара може піднятися до 29 гривень. Головний ризик - загострення військової агресії. Тоді курс може подолати і цю позначку", - каже аналітик Forex Club Андрій Шевчишин, пише Обозреватель.

За його словами, воєнний стан у поточному форматі не вплине на гривню в довгостроковій перспективі. Якщо розпочнеться активна фаза бойових дій, гривня ослабне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 копійок - не катастрофа: в уряді заспокоїли щодо курсу долара

"Є побоювання, що можуть скоротитися грошові перекази українців із Росії. Погіршитися логістика та блокування поставок у Росію через треті країни", – наголошує аналітик.

Водночас панічні настрої населення після введення воєнного стану йдуть на спад. Це зменшує спекулятивний тиск на гривню.

Долар почав дорожчати наприкінці листопада через введення воєнного стану в країні. Деякі обмінники пропонували купити валюту за 28,5-29,30 грн за дол. Водночас зараз курс стабілізувався. Долар почав дешевшати.

Зараз ви читаєте новину «Який буде курс долара на кінець року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути