Ексклюзиви
середа, 08 травня 2019 21:10

Які квартири розкуповують українці

Які квартири розкуповують українці
Квартири почнуть дорожчати восени. До кінця року ціна у столичних новобудовах може зрости від 3% до 10%. Фото: pravda.com.ua

В Україні кожен третій покупець шукає житло вартістю до $30 тис. На квартири за $50-70 тис. припадає майже 40% попиту.

Найдорожче у столиці нерухомість коштує у Печерському р-н - $2,8 тис. за кв м. Найменше просять у Деснянському - $700 за кв м, передає Mind.

З початку року різких цінових стрибків на ринку столичної нерухомості не було. У гривневому еквіваленті у середньому "квадрат" коштує 23,3 тис. грн. Це на тисячу дорожче, ніж було у 2018-му. Мінімальні ціни зросли на 3,8% - до 16 200 грн.

Влітку ціна змінюватися не буде. Це традиційний сезон відпусток. Крім того, на ринок впливатиме очікування парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому почали менше купувати нерухомість

"Покупців не поменшало, проте вони довше приймають рішення про покупку й іноді відкладають заплановані угоди на термін закінчення виборів в Україні", – пояснює комерційний директор будівельної компанії Ганна Лаєвська.

Квартири почнуть дорожчати восени. До кінця року ціна у столичних новобудовах може зрости від 3% до 10%.

"Оновлені пожежні норми, які набрали чинності з цього року, здорожують собівартість будівництва. Всі нові проекти, а також ті, що перебувають на початковому етапі будівництва, мають їх враховувати. Разом із поступовим зростанням вартості будівельних матеріалів і робіт це веде до зростання собівартості, що вимагає і корекції цін", – каже директор з маркетингу та продажу Ангеліна Деревльова.

Найдешевше у квітні придбали однокімнатку 33 м² на вул. Бойченко у Дніпровському р-н Києва. Її купили за $20 тис. Найдорожче у квітні продали пентхаус площею 330 м² на вул. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н) - $670 тис.

Зараз ви читаєте новину «Які квартири розкуповують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути